Hide the Map
Torna alla lista

B/S/H/ Office Space

William McDonough + Partners, together with D/DOCK, designed a new office building for Bosch Siemens Hausgeräte (B/S/H/) in Hoofddorp, The Netherlands. At the center of the office, is a four-story atrium with an indoor/outdoor Living Green Wall.

The choice was made for a new building in Park 20l20, a new Cradle to Cradle-inspired office park in Hoofddorp. Its openness made it possible to create the desired inviting and open environment. Also its high level of sustainability fitted perfectly with the vision of B/S/H/ on that issue (the company gives this high priority). U.S. architecture firm William McDonough + Partners designed this flexible, innovative workplace, including many sustainable features, such as a full-height, four-story atrium with an indoor/outdoor Living Green Wall and Building Integrated Photovoltaic (BIPV) roof that maximizes energy and day lighting.